Zo werkt het niet… Hoe dan wel?

,

Als je in een interview niet de antwoorden krijgt waarnaar je op zoek bent helpt het niet om steeds maar dezelfde vragen te herhalen met andere woorden. Zoals in de persconferentie vorige week met Peter Hoekstra, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

Wat als we onze emoties niet tonen en de ratio domineert?

,

Je staat er meestal niet bij stil in een gesprek. Daar let je meestal niet bewust op de gebaren en gezichtsuitdrukkingen van je gesprekspartner. Of je let er wel op maar je mist een deel van de betekenis. Op het moment dat je gesprekspartner spontaan spreekt, worden zijn of haar woorden namelijk op een vloeiende manier […]

De wenkbrauwen vertellen veel!

,

Bewegingen van de wenkbrauwen vertalen je emoties en je innerlijke gemoedstoestand met een ongelooflijke snelheid en zorgvuldigheid. Ze hebben dan ook een belangrijke sociale functie. Ze geven namelijk ook belangrijke informatie over hoe we ten opzichte van de ander staan in een gesprek. Dit kan je helpen om je gesprekspartner beter te begrijpen.

Wat de tong je kan vertellen in een gesprek

,

Emoties en onbewuste bewegingen van de tong zijn sterker met elkaar verbonden dan je in eerste instantie denkt. Tongbewegingen zijn een belangrijk onderdeel bij het observeren van lichaamstaal.

Waarom je weerstand kunt voelen tegen bestaande lichaamstaal trainingen

,

‘Oh nee, weer iemand die zegt hoe ik krachtiger kan overkomen tijdens een gesprek…’ Synergologie, moeilijk woord, wat is dat dan precies’? Dit vragen mensen altijd geïnteresseerd. Ik ga dan heel enthousiast uitleggen op welke manier je met behulp van Synergologie andere mensen beter kunt leren begrijpen aan de hand van hun lichaamstaal. En daar […]